U trendu

Vučić: Najvažnije da je referendum u RS protekao mirno

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najvažniji rezultat referenduma o Danu Republike Srpske to što je protekao mirno, ocenivši da je važno da se smire tenzije u regionu.

Kako je javila Radio-televizija Srbije, Vučić je novinarima u Žagubici kazao da je razgovarao telefonom sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i da su se saglasili oko toga da je za ceo region najvažnije da gleda u budućnost.

„Ako bilo ko misli da je rešenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo da učestvujemo, već ćemo oštro da se suprotstavimo, jer za nas su mir i stabilnost osnovni uslovi da bi se videli rezultati našeg rada“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je Srbija učinila sve što je mogla „na stabilizaciji prilika“ i da će to nastaviti da čini i u narednom periodu.

Vučić je danas posetio Žagubicu povodom Dana te opštine. On je posetu počeo obilaskom renovirane spomen-česme oslobodilačkih ratova u naselju Sige, a u selu Milanovac pustio je u rad lokalni vodovod.

Vučić je prilikom posete Sigama najavio da će rekonstrukcija puta u dužini od 25 kilometara od Krepoljina do Žagubice početi u februaru iduće godine i da će biti završena do juna.

Kako je rekao, put je u lošem stanju, a veoma je važan za Žagubicu zato što je spaja sa ostalim delovima Srbije.

„Mi tražimo nove izvore rasta i kako i na koji način najbolje da uložimo novac da bi to ljudi mogli da vide i osete, ali i da bi to podstaklo njihove investicije“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.