U trendu

Vučić: Namerno sam govorio o rušenju u Savamali

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Beogradu da je namerno rekao ko je kriv za Savamalu, jer je znao da će u centar pažnje dospeti ta vest, a ne ekonomski uspesi Srbije.

„Koga zanimaju plate i investicije, daj šta će da kažu lažni analitičari i Maldivi Božović. Ovo sve govori i o vama i o drugima kada ne pokazujete interesovanje za osnovnu vest. Svi znate da sam u pravu i da je to sušta istina“, rekao je Vučić novinarima.

Po njegovim rečima, to o rušenju u Savamali je rekao zbog ljudi koji su bili stvarno zainteresovani za taj slučaj.

„Da, vlast je kriva, to je pošteno i odgovorno priznanje. Ja ne mogu i neću da izvučem nikoga od pravne odgovornosti, a razgovaraćemo i o političkoj odgovornosti“, rekao je Vučić.

On je dodao i da se niko nije bunio, niti postavljao pitanje odgovornosti kada su pre nekoliko godina porušeni objekti ispod „Plavog mosta“ kod autoputa u Beogradu, i ocenio da se u slučaju Savamale radi o „prljavoj i brutalnoj političkoj akciji“.

Vučić je istakao da je na aprilskim izborima svih 10 lista stranaka koje su se, kako je rekao, udružile, a posebno je pomenuo samo SPS, i sa kojima je razgovarao juče i danas, zajedno osvojile 40 odsto glasova.

„A samo jedna lista (SNS) je dobila 49 odsto glasova. Samo da mi oni ne govore ništa i ni o čemui da mi ne drže pridike, jer ono što ćemo da radimo, nećemo da radimo zbog njih, nego jer smatramo da je to interes naroda. Obraćali smo se danas narodu a ne njima“, rekao je Vučić.

On je dodao i da zna da će „stručnjaci“ nastaviti svoj posao, kao i da bi oni najviše voleli da ga „streljaju“, ali da to „ne mogu da izvedu jer su kukavice“.

„To je hteo i onaj juče koji je govorio kako će da me izbaci kroz prozor, pa niste mogli ni noge da mu savatate kako je istrčavao kroz vrata, pa nije znao ni šta će da vam kaže, kao ni mnogi drugi“, rekao je Vučić o lideru Pokreta „Dosta je bilo“ Saši Raduloviću, ne pominjući mu ime.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.