Vučić: Ne mešamo se, ali pozdravljamo rešavanje problema

PREŠEVO – Sve što doprinosi regionalnoj stabilnosti, kao što je rešavanje spora Skoplja i Atine, svakako je dobro za ceo region, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da Srbija ne želi da se meša u unutrašnje stvari druge zemlje, ali ćemo uvek pozitivno reagovati ako se naši prijatelji i komšije dogovaraju i rešavaju probleme.

On je tako odgovorio na pitanje novinara povodom predstojećeg referenduma u Makedoniji o promeni imena države, a na osnovu dogovora sa Grčkom.

Izrazio je zahvalnost na stavu premijera Zaeva u vezi razgovora sa Prištinom, rekavši da je zadovoljan takvim pristupom, jer cilj mora biti stabinost, mir i da postignemo dugoročno rešenje.

„Da li se mi radujemo ili smo zadovoljni što će Skoplje i Atina rešiti problem, sasvim sigurno je to dobra vest za Beograd i Srbiju. Ali, nemam pravo da pozivam ili ne pozivam bilo koga na referendum, jer bi to bilo nefer i direktno mešanje u unutrašnje stvari, a mi poštujemo Makedoniju“, naglasio je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce, naglasio da ne voli da se meša u unutrašnje stavri drugih zemalja, da će Srbija i on uvek pozitivno reagovati ako susedi rešavaju probleme i ako se dogovaraju, a podržaće, kaže, sve što doprinosi regionalnoj stabilnosti podržava, a rešavanje ovako bitnog problema jeste od važnosti za ceo region.

Vučić je izrazio uverenje da će ljudi znati da to pozdrave.

Najavio je da će sa Zaevim razgovarati o svim aktuelnim pitanjima, kao i o dijalogu u Prištini.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike