najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić ne misli da je bilo ko muva, Srbija se ponaša odgovorno

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan odnosom srpskog naroda prema izbeglicama sa Bliskog Istoka i da se Srbija ponaša odgovorno, te ponovio da nije za dizanje nikakvih zidova i ograda na granici.

Vučić je za televiziju Pink rekao da misli da zidovi, bodljikave ograde pripadaju prošlosti, a ne budućnosti, a da se migrantima može pomoći „hlebom i solju i dobrim odnosima“.

„Interes građana nije bodljikava žica, nego da imamo što više prijatelja, nego neprijatelja. Interes građana Srbije nije da svojim komšijama govorimo da su muve, komarci, već da ih poštujemo i da se tako ponašamo, ne zato što smo slabiji ili što su oni za nas ptice grabljivice, već zato što se tako ponaša neko ko je ozbiljan i treba da donese dobro svojim građanima“, rekao je Vučić.

On je kazao da ne želi hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću da odgovori zbog njegovih navoda da su Srbi „muve“, a Hrvati „orlovi“.

„Ja ne mislim da je bilo ko ni muva, ni orao, da ne koristim druge metafore. Mislim da se Srbija ponaša ozbiljno i odgovorno“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja o eventualnim vanrednim izborima, on je kazao da će se pri odlučivanju o tome voditi interesima države i naroda.

Kako je naveo, izbori su ponekad način da se dobije mandat i da se sprovedu snažnije reforme, ali sa druge strane izbori mogu i da prekinu te reforme.

Govoreći o poseti Sjedinjenim Američkim Državama premijer je kazao da je potpredsednik SAD Džozef Bajden zadovoljan ekonomskim reformama u Srbiji.

Vučić je dodao da se se sve više američkih investitora interesuje za ulaganje, da će sa nekima u naredna dva meseca biti potpisani ugovori i da će te kompanije zaposliti između 2.000 i 3.000 ljudi, a da je samo za Telekom zainteresovano pet kompanija iz SAD.

On je kazao da je u SAD razgovarao o bilateralnim odnosima, i da je on istakao i govorio o slučaju Bitići, za koji je rekao da je naša obaveza, i da se radi o poštovanju principa prava i pravičnosti.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike