Vučić: Nema rokova za unutrašnji dijalog o Kosovu, u septembru počinju razgovori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za unutrašnji dijalog o Kosovu, čiji je on inicijator, ne postoje rokovi, ali da će u septembu početi razgovori unutar svih sektora.

„Nemamo mi rokove, niko nam ih ne postavlja, osim rokova koji se tiču naše budućnosti… Ne moramo mi ništa i najverovatnije nećemo ništa da sprovedemo zato što se plašimo sebe, zato što se plašimo budućnosti i zato što se plašimo relističnog i racionalnog pristupa“, rekao je Vučić novinarima u Osečini.

On je rekao da ne može da precizira od kojeg tačnog datuma, ali da će tokom septembra početi razgovori u različitim segmentima, od civilnog sektora, preko naučnih institucija i parlamenta. 

„Razgovraćemo u svim mestima gde može da se razgovara, jer nam u dobroj meri od toga zavisi budućnost“, kazao je Vučić.

On je dodao da apsolutni konsenzus ne može da se postigne, ali da bi ako se postigne saglasnost, u većini ključnih stvari to moglo da dovede i do konkretnog predloga.

Vučić je istakao i da nema bojazni za ekonomnsku budućnost Srbije, jer, kakao je naveo, postoje bolje polazne osnove od zemalja u regionu.

Predsednik Srbije zamolio je danas da se u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije ne stavljaju njegove fotografije.

Povodom inicijative ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u prostorijama Ministarstva i Vojske stave slike predsednika, Vučić je novinarima u Osečini rekao „da je on jedini predsednik koji je skinuo svoje slike iz same zgrade Predsedništva“.

„Ja sam jedini predsednik koji je skinuo svoje slike iz samog Predsedništva, koji je rekao svima da po ambasadama i konzulatima ne kače moje slike“, rekao je Vučić.

On je rekao da neće da radi kao što su to „radili Tadić i Koštunica, ni oni pre njih ni onih posle njih čije su slike visile po svakoj sobi“.

„Treba mi rad i dela, a ne slike“, kazao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.