U trendu

Vučić: Nije tačno da i mi organizujemo skup, ne znam šta bi bio smisao toga

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše rezultate novog brojanja glasova u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) nakon optužbi izbornog štaba Saše Jankovića o navodnoj kradji glasova, ali je naveo da nisu tačne informacije da Srpska napredna stranka planira da organizuje okupljanje svojih pristalica u četvrtak. 

„Nisam od onih koji koriste priliku da kritikuju svoje protivnike pred našim inostranim gostima. Biće vremena da svakome odgovorim sve i svakom pokažem pravo mesto gde se nalazi“, rekao je Vučić nakon susreta sa američkim senatorom Džonom Mekejnom.

Izborni štab kandidata Saše Jankovića saopštio je ranije da su njihovi kontrolori na 25 mesta utvrdili da je u izbornom materijalu kandidatu Aleksandru Vučiću pripisano mnogo više glasova nego što je bilo listića u kutijama, zbog čega je Republička izborna komisija odlučila da na dva mesta u Novom Pazaru ponovo prebroji listiće. Nakon javnog brojanja utvrdjeno je da su Vučiću pripisana četiri glasa više nego što je dobio na izborima.

Vučić je naveo i da nisu tačne informacije da njegova stranka priprema skup protiv kandidata koji su izgubili na predsedničkim izborima.

„Ne vidim potrebu da dovodim pedeset, sto ili stopedeset hiljada ljudi. Ne znam šta bi bio smisao toga, da organizujemo javno glasanje?“, rekao je Vučić i dodao da te informacije nisu tačne, bez obzira ko ih plasira. 

Govoreći o situaciji u regionu, Vučić je rekao da je situacija u Makedoniji od „supstancijelnog značaja“ za sve na Zapadnom Balkanu i da je to bila jedna od tema razgovora sa Mekejnom. 

Premijer Srbije je rekao da se jedino nada da će se stvari u toj zemlji odvijati mirno i uz poštovanje makedonskih zakona. 

„Za nas je to od užasno velikog značaja. Jer ako su nezadovoljni Albanci, možemo da imamo problem na jugu Srbije. Ako imate medjusobne makedonske sukobe, što niko ne želi, biće velike i teške posledice za sve nas. Da ne govorim da bi to dovelo do nesigurnosti u privlačenju investitora“, rekao je Vučić. 

On je dodao da je, zbog toga, očuvanje stabilnosti i mira na zapadnom Balkanu od presudnog značaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.