U trendu

Vučić: Nikoga ne ugrožavamo ali nećemo dozvoliti nove Oluje i egzodus Srba

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikoga ne ugrožava ali da njene snage bezbednosti nikome neće dozvoliti da država ili njen narod budu ugroženi.

„Nikome ne pretimo i spremni smo na kompromis i na dijalog. Ali nismo spremni, ponavljam, nismo i nikada nećemo prihvatiti neke nove Oluje, neki novi egzodus i zločine nad Srbima“, rekao je Vučić nakon što je održana zajednička vojno-policijska vežba „Zajednički udar 2018“ u Kraljevu.

Vučić je rekao da je na vežbi pokazano kakva bi bila reakcija u slučaju napada na zemlju i narod i da su zajedničke snage bezbednosti pokazale da su spremne da odbrane i zaustave svakoga ko misli da to ugrozi.

„Nastavićemo da ulažemo u vojsku i policiju. Videli smo danas nove puške, šlemove, opto-elektronske uredjaje, nova vozila. I ne kažem da je stanje dobro, jer ima još mnogo toga da se uradi. Ali želim da vam kažem da pre nekoliko godina nismo imali Ratno vazduhoplovstvo, a krajem ove godine imaćemo 14 najmodernijih lovaca 4. generacije, do zuba naoružanih i sa novim radarima“, rekao je Vučić.

On je dodao da će do kraja godine Vojska Srbije imati i značajno veći broj helikoptera i zahvalio Vladi Srbije zbog toga što je obezbedila sredstva za unapredjenje odbrambenih sposobnosti zemlje.

Predsednik je poručio pripadnicima snaga bezbednosti da uvek budu spremni da čuvaju zemlju, a da će država, za uzvrat, znati to da ceni i da će ulagati mnogo više u njihovu opremljenost, standard i plate, i da će im omogućiti da pod povoljnim uslovima dodju do stanova.

Vučić je čestitao na uspešno izvedenoj vežbi i ocenio da su njeni učesnici pokazali ne samo veštine i obučenost, već i to da su u svakom trenutku spremni da brane nezavisnost, samostalnost i slobodu Srbije.

„Od čuvanja te slobode Srbija nema ni većeg ni prečeg zadatka. Mnogo smo uložili u nju, ogromnu cenu smo platili koja se meri životima i zato je nama Srbima i svim drugim gradjanima ta sloboda toliko sveta“, rekao je Vučić i dodao da su Srbiji potrebni baš ovakva vojska i policija koje su obučene i spremne da bude garant te slobode i brana onima koji bi pokušali da je ugroze.

Tokom vežbe u kojoj je učestvovalo 2.500 pripadnika vojske i policije, rešeno je uspešno više kriznih, talačkih situacija.

Učesnici vežbe su uspešno spasili štićenu osobu, čije su vozilo napali teroristi, a potom su uhapsili teroriste koji su oteli autobus pun putnika.

Posle vežbe „Zajednički udar 2018“, usledio je prikaz pešadijskog ešalona snaga za reagovanje Vojske Srbije koji je opremljen naoružanjem i vojnom opremom po „Projektu 1500“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar