U trendu

Vučić: Novi gradonačelnik pokušaće da dostigne Sinišu Malog

Izabrani predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima ideju za novog gradonačelnika Beograda i da će to biti ozbiljna i odgovorna ličnost, koja će pokušati da dostigne aktuelnog gradonačelnika Sinišu Malog.

Vučić je, na poslednjoj konferenciji za novinare sa pozicije premijera, kazao da Siniša Mali neće biti ponovo gradonačelnik Beograda i pored toga što je, kako je ocenio, jedan od ljudi koji su najviše uradili u savremenoj istoriji prestonice.

„Imao sam sreću da radimo zajedno. Želim da mu odam priznanje, jer on više neće biti gradonačelnik“, kazao je Vučić i dodao da su u „najprljaviju kampanju“ i rušenje Malog „uložena velika sredstva iz inostranstva“.

„Kada bi svi imali Sinišu Malog, mnogo bolje stanje bi bilo u celoj Srbiji“, kazao je Vučić.

Kao neke od uspeha Malog, Vučić je istakao smanjenje deficita u budžetu i vraćenje gradskih dugova.

„Radi se najveći projekt u jugosistočnoj Evropi. Umesto ruševina, odvratnih baraka  narkomanskih špriceva, napravio je elitno šetalište“, kazao je Vučić podsećajući na projekat Beograd na vodi.

Vučič, ipak, nije saopštio ime njegovog kandidata za gradonačelnika Beograda, ali je napomenuo da ima „odredjene ideje i da dobro sagledava budućnost Beograda“.

„Kandidat za gradonačelnika biće ozbiljna i odgovorna ličnost i pokušaće da, makar energijom i sposobnostima, donekle dostigne gospodina Malog“, kazao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.