U trendu

Vučić o poglavljima i državnom udaru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 14. decembra otići u Brisel posle čega će biti otvorena pregovaračka poglavlja.  

Vučić je novinarima u Vranju rekao da je zahvalan nemačkim parlamentarcima koji su dali zeleno svetlo za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja i što su razumeli šta je sve Srbija uradila.

Kako je naveo, u Evropu može da se ide samo napredovanjem u svim oblastima, a Srbiju čeka još mnogo truda.

„Želim da čestitam gradjanima Srbije, to su oni zaslužili i zaradili svojim radom, strpljenjem i odgovornošću. To jeste za čestitku gradjanima Srbije, ne ni nekom Vučiću, ni bilo kome drugome. A ja odoh 14. decembra u Brisel, da otvore ta dva poglavlja, a početkom sledeće godine još dva“, rekao je Vučić.

On je naveo i da računa da se poglavlje 32, koje se odnosi na finansijsku kontrolu, ubrzo i zatvori, jer u Srbiji „finansijska kontrola vrlo dobro funkcioniše“.

Vučić je izjavio i da će sutra da odgovara na pitanja o spremanju državnog udara, o kom su pojedini mediji pisali.

„Na ovo pitanje ću da odgovaram sutra, s tim što to (navode o državnom udaru) niste čuli od mene, a ja na novinarske ili uredničke informacije ne odgovaram, osim kad me pitaju, ali sutra ću da odgovorim“, rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Glavni urednik Informera Dragan Vučićević najavio je pred Vučićev polazak u Kinu da se sprema državni udar i da ne ide na taj put. Predsednik vlade se iz Kine vratio, a danas je rekao da će o toj temi pričati sutra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar