U trendu

Vučić očekuje da će se problem s Hrvatskom brzo rešiti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da očekuje da će situacija sa Hrvatskom koja je zatvorila granicu sa Srbijom, biti rešena u narednih nekoliko dana.

„Ja mislim da će sve biti završeno u najkraćem mogućem roku… Smem da dam svoju procenu, a znate da sam ja gotovo uvek pesimističan, ja mislim da mi to u narednih nekoliko dana možemo da rešimo“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Upitan da li će Srbija preduzimati neke druge mere, Vučić je odgovorio da Privredna komora Srbije razmatra kako se podnose tužbe o šteti koju je Srbija pretrpela, i da je pokrenuta inicijativa o kršenju Sporazuma Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju.

On je naveo da danas nije razgovarao s premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

„Ono što je važno da znaju građani Srbije je da niko nije mogao da pronađe razlog koji bi rekao da je Srbija kriva. To pokazuje da smo uspeli da se ponašamo ozbiljno i u skladu sa evropskim standardima, i da ne snosimo nikakvu krivicu, ali teret i cenu plaćamo mi, a da nizašta nismo krivi“, kazao je premijer.

On je dodao i da Hrvatska „gotovo ni sa jednim svojim komšijama ne sarađuje“, a da Srbija nema problema ni sa kim drugim.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar