U trendu

Vučić odugovlači s formiranjem vlade jer se boji diskusije

Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović ocenio je da mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić odugovlači sa formiranjem nove Vlade jer se boji ozbiljne opozicije u parlamentu i diskusije.

„Što dublje udjemo u leto to je manja verovatnoća da će gradjani gledati skupštinske prenose. Ako pritom počne Olimpijada, onda su šanse za to još manje, pa ako Vučić još produži čitanje ekspozea na pet sati i to ode duboko u noć, onda je broj ljudi koji će gledati te rasprave zanemarljiv“, izjavio je Radulović za današnji Blic.

On je rekao da ne veruje da će nova Vlada Srbije ispuniti mandat od četiri godine i ocenio da bi posle predsedničkih i beogradskih izbora mogli da budu raspisani novi parlamentarni izbori.

Radulović je ocenio da će predsednički i lokalni izbori u Beogradu značajno promeniti matematiku i da će Srpska napredna stranka izgubiti naredne izbore u Beogradu.

„Moguće da ćemo posle toga imati parlamentarne izbore. Imamo konflikt u SNS izmedju mandatara i predsednika države“, rekao je Radulović.

On je kazao da neće biti kandidat za predsednika Srbije i da pokret razmatra ko trebalo da bude kandidat za tu funkciju.

Radulović je ocenio da je moguće da se mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima.

„Svestan je da gubitak predsedničkih izbora znači kraj njegove vlasti, pa ako ne nadje novog kandidata sigurno će razmišljati u to pravcu. Šta god da se desi, ovi izbori su bili početak kraja Vučića i SNS“, rekao je Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.