U trendu

Vučić: Pitanje kandidata je važno za budućnost Srbije

Prihvatio sam kandidaturu za predsednika samo zato što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju, izjavio je večeras premijer i lider SNS Aleksandar Vučić.

To je najvažnije i ne postoji žrtva koju bih zbog toga rizikovao ili koju ne bih prihvatio“, rekao je Vučić na RTS.

On je, upitan da li će napustiti mesto predsednika SNS ukoliko postane predsednik, rekao da još nisu ni raspisani izbori, niti se još kandidovao, ali i istakao da je već ranije rekao da se na sledećoj skupštini SNS neće kandidovati za predsednika.

„Prihvatio sam kandidaturu samo zato što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost za Srbiju“, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio i da će premijerski posao obavljati do dana raspisivanja izbora za predsednika Srbije.

„Neću biti u kampanji dok budem obavljao taj posao“, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Rekao je da mu ne pada na pamet da govori o tome ko bi ga mogao zameniti na mestu premijera.

Volim Tomislava Nikolića,ali najviše volim Srbiju

Mnogo volim Tomislava Nikolića, ali moram da kažem da najviše volim Srbiju, rekao je večeras lider SNS i premijer Aleksandar Vučić.

On je rekao da je odluka članova Predsedništva da izglasaju njega za budućeg kandidata na predsedničkim izborima – racionalna odluka, jer je to način da se smanji rizik i sačuva kontinuitet postojeće politike.

„Prihvatio sam kandidaturu samo zato što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost postojeće politike.

Rekao je da je razgovarao sa Nikolićem i da je predsednik Srbije sve razumeo, a na opasku da ima komentara da ga je na neki način time izneverio, odgovorio je:

„U politici postoji nekad nešto što je potrebno da uradite da biste sačuvali svoju zemlju“.

Istakao je da bi oni ljudi koji su danas glasali za njega isto glasali i za NIkolića, za kojeg kaže da je apsolutni najbolji mogući kandidat, ali su se opredelili za racionalnu odluku i objasnio šta to znači:

„Pokušavamo da, zbog tih 3, 4 ili 5 odsto smanjimo rizik, zarad stabilnosti i kontinuiteta naše politike i onoga što smo uspešno radili“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će to dovesti do podele u SNS-u, premijer je odgovorio da priču o podelama sluša pred svake izbore, ali da svaki put na izborima „pregazi protivnike“.

„Ako mozete da nađete način da pobedite našu stranku, pobedite. Nemojte da se uzdate i da to radite na nejedinstvu u SNS-u“, poručio je Vučić.

Na spekulacije da bi njegov izbor za predsednika značio i prepuštanje liderstva u stranci Nikoliću, Vučić je podsetio da je rekao da se na sledećim izborima u okviru stranke neće kandidovati za lidera SNS.

Vučić ne isključuje vanredne parlamentarne izbore

Ne mogu da isključim mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

„Ne mogu da isključim mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora“, rekao je Vučić na RTS.

On je dodao da time ne može sada da se bavi, ali da bi to pitanje „vrlo brzo moralo da se rešava“.

Upitan zašto bi izbori bili raspisani, ako u parlamentu postoji stabilna većina, Vučić je rekao da se to ne zna, te da postoje i oni koji ni na jednim izborima nisu učestvovali, pa su počeli da kupuju poslanike u parlamentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.