Vučić podelio ministrima knjige s posvetom

Premijer Aleksandar Vučić danas je poslednji put predsedavao sednicom Vlade, pre nego što će preuzeti dužnost predsednika Srbije i tom prilikom ministrima podelio knjige sa posvetom.

„Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će sutra podneti izveštaj o radu vlade i da će reći šta smatra da su njeni zadaci u narednom periodu.

„Najvažnije je da se sačuva disciplina i odgovornost u trošenju novca. Ne sme da se troši više od onoga što ima i da se izlazi svima u susret“, rekao je danas Vučić posle poslednje sednice Vlade kojom je predsedavao.

On je rekao da još nije odlučio ko će biti novi premijer.

„Još traju razgovori, biće ih i u narednim danima, sve teče svojim tokom“, rekao je Vučić i napomenuo da je za njega prekosutra važan dan kada će kao novoizabrani predsednik Srbije polagati zakletvu pred poslanicima i preuzeti tu dužnost.

Vučić je izjavio i da misli da je predsednik Tomislav Nikolić emotivno istupio kada je rekao da se nada da će Srbija i Republika Srpska „jednog dana biti isto“, ali da to ne znači da Srbija ne poštuje integritet Bosne i Hercegovine.

„Mi svi volimo Republiku Srpsku, ali je naša obaveza da veoma poštujemo integritet BiH. To je naša budućnost. Moramo da živimo sa Bošnjacima, to je naša politika. Živećemo zajedno sa njima i u Srbiji i u BiH. Imamo zajedničku budućnost i verujem da i jedni i drugi to sve bolje i sve više vide“, rekao je Vučić u Vladi Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je prošle nedelje na mostu Bratoljub, koji spaja Bratunac u Republici Srpskoj i Ljuboviju u Srbiji, da se iskreno nada da će Srbija i Republika Srpska jednoga dana „biti jedno“.

„Na svu sreću, još uvek ne hapse Srbe za izrečene zelje“, rekao je Nikolić novinarima posle obilaska radova na mostu i istakao da je ponosan što konačno i u Srbiji i u RS postoje rukovodstva koja misle na oba dela srpskog naroda istovremeno.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike