U trendu

Vučić razgovarao telefonom sa Erdoganom i upoznao ga sa dogadjajima na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom i upoznao ga sa detaljima „incidenta i napada koje su prištinske vlasti izvele“ na severu Kosova i Metohije (KiM), saopštio je kabinet predsednika Srbije.

U polučasovnom razgovoru Vučić je Erdoganu izneo sve činjenice koje su prethodile incidentima u ponedeljak, i naveo da će Srbija nastaviti da ulaže u mir i budućnost, ali da „nikome na svetu ne može da dozvoli ponižavanje sopstvenog naroda i države“, navodi se u saopštenju.

Erdogan je kazao, kako se navodi, da „visoko ceni hladnokrvnu i mudru reakciju Vučića i vlasti u Srbiji“ i dodao da veruje da „svi problemi na KiM mogu i moraju da budu rešavani mirnim putem“.

Sagovornici su se saglasili da „snaga rukovodjenja nije u izazivanju nemira i krvoprolića, već u rešavanju brojnih nasledjenih problema“.

Predsednici Srbije i Turske su konstatovali da su bilateralni odnosi u daljem usponu i da očekuju „još bližu saradnju dve zemlje i razvoj najbližih prijateljskih odnosa dva naroda“, dodaje se u saopštenju.

Tokom razgovora je dogovoreno da Vučić uskoro ode u zvaničnu posetu Ankari.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.