Vučić: Sada napadaju iz južnog pravca preko Lipljana

NIKINCI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nisu potrebna nikakva posebna saznanja da bi se videla promena demografske slike na jugu centralne Srbije.

„Ne moram da imam nikakva posebna saznanja. Prođite „pipak“ nadomak Vranja danas. U Bujanovcu je bilo ranije više od 50 odsto srpskog staovništva, a danas je 41 do 42 odsto“, objasnio je on upitan da prokomentariše informacije da Albanci na isti način kako su osvajali Kosovo, kupovinom za velike pare nekretnina, pokušavaju da nasele jug Srbije.

On je, u Nikincima nakon pokazne vežbe, rekao da je video kako su se Albanci strašno zabrinuli zbog njegovih reči da Srba ima sve manje u Čaglavici, Bresju i Kosovu Polju, te da je „Glas Amerike“, brojao Srbe.

„Što ne kažu koliko je Srba bilo u Čaglavici, Kosovo Polju, Bresju. Pogledajte da li u Bresju ima danas jedan ili dva srpska stana“, kazao je Vučić.

Rekao je da je problem u Srbiji što ne volimo da sagledamo istinu, šta kaže svet, već volimo da čujemo samo ono što o sebi kažemo.

„To nikada nisam razumeo. Ja sam rekao suštu i pravu istinu. Što „Glas Amerike“ nije kazao koliko je Srba prodalo kuće u Čaglavici i po kojoj ceni, na kakav način, kao i kako Albanci napadaju danas južni deo iz pravca Lipljana“, upitao je on.

Vučić je ukazao da država kroz različite fondove pokušava da spreči prodaju srpske zemlje oko manastira Gračanice.

Najavio je da će sa detaljnim podacima o prodaji imovine izaći uskoro pred javnost.

Kritikovao je što je nekima važnije samo da kritikuju njega, a da ih je braš briga za budućnost Srbije i našeg naroda na KiM.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike