U trendu

Vučić: Srbiji bi bilo važno da po pitanju Kosova ima više pomoći i podrške iz regiona i Evrope

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je američkom senatoru Ronu Džonsonu preneo da bi Srbiji bilo važno kada bi po pitanju Kosova imala više pomoći i podrške iz „regiona, Evrope i sveta“.

„Upoznao sam senatora Džonsona o poseti Kosovu i Metohiji. Vidim da su i ambasada SAD, čak i gospodin Džonson, bolje upoznati sa sadržajem mog govora, nego oni koji bi trebalo, nego oni koji su trebalo da slušaju to što sam govorio“, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Džonsonom u Beogradu.

Vučić je kazao da bi voleo da ima više ljudi koji bi hteli da zaista čuju šta neko stvarno govori, a ne da izvlače iz konteksta ono što im odgovara zarad svojih politika „koje nisu pokazale naročit uspeh“.

Senator Džonson: SAD neće nametati rešenje

Američki senator Ron Džonon izjavio je danas da SAD ne nameću nikakva rešenja za Kosovo i daju predsedniku Aleksandru Vučiću prostor za nalaženje fleksibilnog rešenja.

Republikanski senator na konferenciji za novinare s Vučićem je rekao da američki narod želi da Srbija bude uspešna.

On je čestitao srpskom narodu na ekonomskom napretku i rekao da se raduje što je treći put u Srbiji, sada kada postoji nada za dalji napredak i produbljivanje odnosa SAD i Srbije, i za rešenje za dugotrajni problem i da se stabilizuje Srbija i ceo Balkan.

„Mi ni na koji način nećemo da namećemo rešenje. Želimo da podržimo predsednika Vučića, da mu damo prostora da pronadje fleksibilno rešenje“, rekao je on.

Odgovarajući na pitanje novinara Džonson je rekao da postoji mogućnost da američki predsednik Donald Tramp poseti Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.