Vučić stigao na Pasiuljanske livade, počeo „Vek pobednika“

PASULJANSKE LIVADE – Predsednik Aleksandar Vučić stigao je danas, malo pre 9.00, na Pasuljanske livade, gde se održava velika vojna vežba „Vek pobednika 1918-2018“ i gde je dočekan svečanim strojem Garde.

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, podneo je raport predsedniku i zvanicama u kome je izneo šta će se sve videti tokom taktičke vežbe.

On je objasnio da je vežba počela 8. novembra a da će se završiti danas kada je dan visokih zvanica, da se danas izvodi na devet lokacija, a da je juče izvedena jedna u Beogradu.

„Na vežbi učestvuje oko 8.000 vojnika i 24 vazduhoplova, među 645 borbenih sredstava i sistema nalazi se i 100 tenkova, simbolično 100, zbog 100 godina od završetka Prvog svetskog rata“, rekao je Simović.

Kako je rekao, posebna pažnja i u toku priprema i u vežbi posvećena je „sadejstvu između redova viojske“, kao i „sadejstvu naša dva vida kopnene vojske“, Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

„Vatrom, pokretom i silinom udara pripadnici kopnene vojske prikazaće sposobnosti u izvršavanju vatrenih zadataka i spremnost da čuvaju otadžbinu Srbiju, obezbede mir svim građanima bez obzira na nacionalnu, versjku i političku pripadnost“, rekao je general Simović.

Pre nastavka vežbe, on je rekao da će današnju vežbu na Pasuljanskim livadama voditi komandant 3. brigade Kopnene vojske, pukovnik Slađan Stamenković.

U Srbiji je danas počela Združena taktička vežba s bojevim gađanjem „Vek pobednika 1918-2018“, koja se održava u čast obeležavanja 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike