U trendu

Vučić: Sve investicije BiH u Sandžak dobrodošle

BEOGRAD -Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da je za Srbiju važno da sačuva mir u celom regionu i da su zato BiH i mir od ključnog značaja za sve nas.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, kazao da mu ne smeta kada Bošnjaci kažu da vole našu rašku oblast, ili kako je nazivaju Sandžak.

„Mi nemamo problem s tim, i kao što mi gradimo škole i bolnice u RS koje se nazivaju Srbija, Vuk Karadžić i slično, rekao sam im da mi nenamo ništa protiv da i oni izgrade škole, bolnice u raškoj oblasti i da nose ime BiH. Međutim od kada sam im to rekao niko nije izgradio niti jednu sem Srbije, koja gradi i u Novom Pazaru, Sjenici, Srebrenici“, naglasio je on.

Vučić je kazao da je dobrodošla svaka investicija u obrazovanje, zdravstvo i da nemamo ništa protiv toga da se zove takva ustanova BIH.

On je ukazao da, kada im to kaže, oni govore da Vučić ima svoj sistem bliskosti naroda.

S tim u vezi je rekao da neće nikada reći da su Srbi iz Srbije i RS drugačiji narod.

„Ja sam rođen u Beogradu, a moj otac u selu Crkvenjac, jer mu je majka proterana iz Čipuljića. Zar je on neki drugi Srbin u odnosu na mene ili sam ja bolji što sam rođen u Beogradu. Ni u čemu nisam bolji, niti lošiji“, podvukao je on.

Vučić je nalasio da ne postoje podele na hrvatski Srbi, crnogorski Srbi ili slično, već da postoje samo Srbi.

„Mi smo Srbi jedan narod i istom rodu pripadamo“, preneo je svoj stav dodajući da se to nekima ne dopada i da ga napadaju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike