najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: U Brisel idem posle formiranja Vlade Srbije

Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Brisel posetiti nakon formiranja nove Vlade i dodao da će uprkos tome što postoje odredjena neslaganja, nastaviti da saradjuje sa predstavnicima Evropske unije (EU) i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da je u ponedeljak imao otvoren i učtiv razgovor sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom i EU Majklom Devenportom ali da o tome neće iznositi detalje, jer časni ljudi nikada ne prepričavaju takve razgovore.

On je rekao da su se saglasili o najvećem broju tema, da su o nekim imali različito vidjenje, ali da će on nastaviti da radi u interesu gradjana Srbije i da neće sebi dozvoliti da bude nečiji potrčko.

“Moj posao nije da budem bilo čiji potrčko. Mene kao predsednika vlade, niko dok sam na tom mestu, ni dok sam živ, niko neće da tretira kao otirač ili krpu, jer bi tako tretirao i našu zemlju”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će po formiranju Vlade putovati u Brisel ali da neće posetiti SAD, kao i da neće biti u avionu na prvom direktnom letu izmedju Beograda i Njujorka, iako će doći da isprati putnike i da se sa njima pozdravi.

Premijer je dodao da će Srbija nastaviti da ide evropskim putem, ali da će on nastaviti da štiti interese gradjana Srbije.

“Nema suštinskih i strateških nesporazuma… Nastavljamo da saradjujemo”, rekao je Vučić i dodao da imaju sličan stavi i po pitanju Savamale.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike