Vučić u Mostaru: Većom ekonomskom saradnjom do mira i stabilnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da će Srbija i ubuduće poštovati Bosnu i Hercegovinu i da je bolja ekonomska saradnja dve zemlje put ka miru i stabilnosti u regionu.
„Srbija ce poštovati BiH kao što je to uvek činila i dati sve od sebe da u miru i dobrim odnosima gradimo što je moguće bolju ekonomiju naših zemalja i da gledamo u budućnost“, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.
Vučić je rekao da je s Čovićem razgovarao o važnosti prevazilaženja „stvari iz prošlosti“ i o tome kako da dve zemlje u narednom periodu više saradjuju i unaprede ekonomsku saradnju. Dodao je da nema zemalja u regionu „koje imaju brži rast trgovinske razmene od Srbije i BiH“.
„U 2017. godini razmena Srbije i BiH povećana je 13,9 odsto a od 2005. godine smo udvostručili razmenu“, kazao je srpski predsednik.
Vučić je rekao da je sutrašnji Medjunarodni sajam u Mostaru, koji će otvoriti, izuzetna prilika za povećanje saradnje u regionu i da će na Sajmu biti prisutno preko 60 kompanija iz Srbije.
„Mislim da se tako gradi budućnost, mir i stabilnost“, naveo je Vučić.
Kazao je da očekuje da „odnosi Srba, Hrvata i Bošnjaka budu bolji u budućnosti, a ne lošiji“ i zahvalio Čoviću što je pozvao Srbiju da bude zemlja partner na Medjunarodnom sajmu u Mostaru.
„Želim da pozovem sve Mostarce i sve Hercegovce da dodju u posetu Srbiji. Ja ću i sledeće godine doći ovde ako dobijem Draganov poziv“, dodao je Vučić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike