U trendu

Vučić u nedelju odgovara na mojih 20 pitanja

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj predstavio je danas 20 pitanja na koja će premijer Aleksandar Vučić odgovarati u nedelju na televiziji Pink.

Šešelj je na konferenciji za novinare u sedištu SRS kazao da je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović predložio format emisije, koji podrazumeva da lider radikala neće biti u studiju već će premijer odgovarati na njegova ranije pripremljena pitanja.

„Već 11 meseci tražim od Aleksandra Vučića da pristane na direktan duel sa mnom, kao vodećim liderom opozicije u Srbiji, i to na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Do sada su ti moji pokušaji bili bezuspešni ali pre dva dana zvao me je Željko Mitrović i predložio da napišem pitanja na koja će Vučić odgovarati u emisiji na Pinku. Ja sam rekao da bi bilo bolje da mu lično postavim ta pitanja ali je vlasnik Pinka to odbio“, rekao je Šešelj.

Kako je naveo, među 20 pitanja na koja će premijer odgovarati ima onih koja se tiču odnosa EU prema Srbiji i pitanju priznanja nezavisnosti Kosova, raspisivanja izbora, razloga zbog kojih nije objavljen ugovor sa Fijatom kao i odnosa prema, kako je rekao, „kriminalnim aferama“ predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

„Da li si se uverio da nikada nećemo postati članica EU ako se ne odreknemo Kosova i Metohije? Jesi li svestan da predstoje zapadnjački nasrtaji na Vojvodinu i Rašku oblast? Šta će tvoja vlada raditi sa stotinama hiljada izbeglica kad nam države EU počnu vraćati i one koji su već prošli kroz Srbiju“, neka su od pitanja koja je postavio Šešelj.

On je pozvao premijera i da odgovori zašto nije objavio, kako smatra, „katastrofalno štetan“ ugovor sa Fijatom kao i zašto Vlada Srbije okleva da utvrdi vlasičku strukturu kompanija „Politika“ i Novosti“.

„Zašto država ne prinudi poslovne banke da svedu na evropski prosek kamate na kreditna zaduženja građana? Zašto Vlada ponovo ne uspostavi carine za robu iz EU, kako bi zaštitila domaću proizvodnju? Zašto si odmah po preuzimanju vlasti smanjio plate i penzije iako si tvrdio da ti to ne pada na pamet? Zašto ne održiš obećanje, ukineš TV pretplatu i pustiš RTS da se snalazi na tržištu kao sve ostale televizije?“, naveo je Šešelj.

Komentarišući poslednje nesuglasice u vezi zahteva koji se postavljaju pred Srbiju povodom otvaranja poglavlja 35 u pregovorima sa EU, lider radikala je kazao da je to „odavno“ očekivao jer nije imao iluzija prema EU.

„Nama su Kosovo i Metohija važniji od EU dok je Vlada Srbije je imala poverenje u Uniju i evo kako joj se to sad vraća. To nije kraj pritiscima, ono o čemu se malo govori jeste i ultimativni zahtev Brisela da Srbija, u okviru usklađivanja spoljne politike sa EU, uvede sankcije Rusiji“, kazao je predsednik SRS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.