najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vučić u Parizu od 14. do 16. septembra, susreti sa Olandom i Valsom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 14. do 16. septembra u poseti Francuskoj gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i sa drugim visokim francuskim zvaničnicima, rečeno je danas Beti u Vladi Srbije. 

Prema planu posete, Vučić će sa predsednikom Francuske Olandom razgovarati u petak, dok će sa premijerom Valsom razgovarati na večeri u četvrtak, 15. septembra. 

Predvidjeni su i sastanci premijera Srbije sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršerom, predsednikom Nacionalne skupštine Klodom Bartoloneom, kao i sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a tom prilikom biće potpisan i sporazum izmedju Srbije i ove finansijske institucije. 

Vučić će govoriti i u poslovnoj asocijaciji „Biznis Frans“ gde će biti priredjena konferencija o Srbiji, a sastaće se i sa predstavnicima velikih francuskih kompanija, koje imaju projekte u Srbiji. Reč je o firmama Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas. 

U okviru posete, srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovaraće sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Bernarom Kaznevom, a njih dvojica potpisaće i sporazum o saradnji i obići službe za prevenciju terorizma i za borbu protiv huliganizma.

Premijer Srbije će u Parizu, na Univerzitetu Siens Po održati predavanje na temu „Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike