U trendu

Vučić u trodnevnoj poseti Francuskoj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi od danas u trodnevnoj poseti Francuskoj tokom koje će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i s drugim visokim zvaničnicima.

Trodnevna poseta srpske delegacije u kojoj su pored premijera četiri ministra biće posvećena i jačanju ekonomske saradnje. Predvidjeno je potpisivanje četiri sporazuma, a najavljeni su i konferencija o Srbiji i sastanci sa predstavnicima velikih francuskih kompanija.

Vučić će sa premijerom Valsom razgovarati na večeri u četvrtak, 15. septembra, dok će se sa predsednikom Francuske Olandom sastati u petak 16. septembra.

Predvidjeni su i sastanci premijera Srbije sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršerom, predsednikom Nacionalne skupštine Klodom Bartoloneom, kao i sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a biće potpisan i sporazum izmedju Srbije i ove finansijske institucije.

Vučić će govoriti i u poslovnoj asocijaciji „Biznis Frans“ gde će biti priredjena konferencija o Srbiji, a sastaće se i sa predstavnicima velikih francuskih kompanija koje imaju projekte u Srbiji. Reč je o firmama Suec Envajronment (Suez Environment), Vinči Aeroport, Veolia, Alstom, Dalkia, Šnider Elektrik i Erbas.

Premijer Srbije će u Parizu, na Univerzitetu političkih nauka održati predavanje na temu „Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope“.

U okviru posete, srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovaraće sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Bernarom Kaznevom, a njih dvojica potpisaće i sporazum o saradnji i obići službe za prevenciju terorizma i za borbu protiv huliganizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar