U trendu

Vučić: Za Srbiju ključne reforme

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Rigi da je za Srbiju ključno da sprovede neophodne reforme, a da će konačna odluka o njenom članstvu u EU zavisiti od same Unije.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je komentarišući izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji Aksela Ditmana da će Beograd na kraju pregovaračkog procesa morati da prihvati politiku EU prema Rusiji, ocenio da to „nije ništa novo“ i da je takav stav poznat od početka pregovaračkog procesa sa EU.

„Da li će nas primiti ili neće, to na kraju krajeva zavisi od njih. Naše je da uradimo neophodne reforme, da sebe promenimo. Naš ekonomski rast nama podiže cenu i postajemo važniji ako budemo bolje stajali na svetskoj Dunig biznis listi, ako budemo imali više fabrika i puteva. To je od ključnog značaja“, kazao je Vučić.

On je dodao da Srbija ne treba previše da brine o geopolitičkim pitanjima, poput izbora za predsednika SAD.

„Ta pitanja su malo komplikovanija i ne treba o tome previše da brinemo iako mi Srbi najviše volimo da rešavamo belosvetska pitanja. Ključno pitanje za mnoge balkanske narode je Tramp ili Hilari, a ne da li ćemo izgradimo 10 ili 20 kilometara autoputa“, dodao je premijer.

Vučić u Rigi učestvuje na Samitu lidera Centralne i Istočne Evrope i Kine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.