Vučić: Zahvalan Džonsonu što hoće da sasluša i čuje

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio vececras, posle sastanka sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, da veruje da će Srbija uspeti da izgradi sve bolje odnose sa SAD.

Vučić je zahvalio Džonsonu na poseti i na tome što je uvek bio spreman da sasluša šta imaju da kažu i Srbi i Srbija.

Preneo je da ga je upozna i sa svojom posetom KiM i primetio da su Ambasada SAD i Džonson bolje upoznati sa sadržajem njegovog govora, nego oni koji bi trebalo, te da tu nije imao šta da dodaje.

„Rekao bih da bi bilo važno kada bi imali više pomoć i podrrške i iz regiona, Evrope i sveta. Ljudi koji bi zaista hteli da čuju šta neko stvarno govori, a ne da izvlače iz konteksta ono što im odgovara, zarad politika koje nisu pokazale naročiti uspeh“, rekao je Vučić.

Rekao je da veruje da će iz godine u godinu Srbija uspeti da gradi sve bolje odnose sa SAD i da Džonsonu za to pripadaju velike zasluge.

Vučić kaže da Srbija poštuje Džonsona i da njegove reči sa poštovanjem slušaju u našoj zemlji.

Rekao je, takođe, da je to treća poseta Džonsona Srbije i da pokazuje čvrsto opredljenje i želju da se ubrzano razvijaju odnosi dve zemlje.

„Najpre sam mu zahvalan što je od našeg prvog susreta bio neko ko je hteo da sasluša sprsku stranu i šta Srbi imaju da kažu. To nije slučaj u mnogim delovima sveta. Džonson se uvek zalagao za mir i stabilnost na Balkanu, što je i politika koju Srbija vodi“.

Vučić navodi da se Džonson koliko je to moguće zalagao svojim znanjem, autoritetom da pomogne stvaranje okruženja koje bi nas dovelo do kompromisnog rešavanja problema Beograda i Prištine.

Ističe Vučić da je uvek najbolje razgovrati o ekonom pitanjima pošto je zaista ekspeort u toj oblasti,

Predsednik Srbije kaže da mu se pohvalio dobrim rezultatima Srbije u ekonomiji i da Džonson više brinu političke teme neko ekonomske, gde Srbija ima dobre rezultate.

Istakao je da bi uspostavljanje održivog mira u regionu otklonilo probleme u ekonomiji i doprinelo boljoj budućnosti.

Kaže da su razgovrali o unarpeđenju odnosa Srbije i SAD u mnogim oblatima i da postoji veliki potencijal za to.

„Hvala Trampu i Pensu i Džonsonu što hoće da čuje stav Srbije i Beorada, nemamo uvek iste stavove i misljenja, ali o tome razgovaramo, trudimo se nađemo zajedničke imenitelje po svim važnim pitanjima i da prevazijemo barijere i teškoće, da napravimo sve bolje odnose između Srbije i SAD“, dodao je Vučić.

Dodao je i da će imati radnu večeru, kao i da ih očekuju i drugi sastanci.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike