U trendu

Vučić zamolio Merkel da ubrza realizaciju autoputa Niš-Priština i regionalne ekonomske zone

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da su Regionalna ekonomska zona i izgradnja auto puta Niš – Priština od velikog značaja za Zapadni Balkan i zamolio je da svojim autoritetom i ugledom ubrza realizaciju tih projekata.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić i Merkel razgovarali su telefonom uoči Samita o Zapadnom Balkanu u Londonu, kako bi sagledali moguće rezultate Samita i njihovu primenu na Zapadnom Balkanu u cilju unapredjenja saradnje u regionu.

Vučič je Regionalnu ekonomsku zonu izdvojio kao projekat od ključnog značaja za budućnost Srbije i celog regiona, jer bi se na taj način privuklo više investicija i ubrzao protok ljudi, robe, kapitala i usluga, navodi se u saopštenju.

Vučić zahvalio kancelarki Merkel što je svojom inicijativom za pokretanje Berlinskog procesa značajno doprinela miru i stabilnosti Zapadnog Balkana.

Predsednik i kancelarka razgovarali su i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i saglasili se da je razgovor neophodan i da je očuvanje mira i postizanje kompromisnog rešenja od ključnog značaja za obe strane.

Jedna od tema bila je i migrantska kriza, kao i mere koje je Srbija preduzimala i preduzima, kako bi nastavila svoju odgovornu politiku prema tom pitanju, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.