najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Žele da ponize Srbiju, tražićemo podršku EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da novi uslovi koje je Priština postavila za nastavak dijaloga u Briselu pokazuju da Kosovo ne želi dijalog i dodao da će o tim stvarima danas razgovarati na sednici Vlade i na sastanku sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Vučić je novinarima rekao da je ono što se od Srbije zahteva za njega neverovatno i da ukazuje da neko na prištinskoj strani ne želi dijalog, već da želi ponižavanje Srbije.

„Mi smo opredeljeni za dijalog, opredeljeni smo za različite vrste kompromisa, ali to je ovako nemoguće. Bezbroj puta smo prećutali besmislice o genocidu, ne samo zato što smo hteli da napredujemo na evropskom putu, već i zato što smo uvereni da su dobri odnosi sa Albancima preduslov napretka u regionu“, rekao je Vučić.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri ranije je rekla da Priština kao uslov za nastavak briselskog dijaloga traži da Srbija prizna nezavisnost Kosova, da plati ratnu štetu i da se utvrdi medjusobna granica.

Premijer Srbije je takodje izrazio sumnju da su te izjave date samostalno i naveo da one ne doprinose rešavanju problema.

Odgovarajući na pitanje o mogućim pokušajima destabilizacije prilika u regionu, Vučić je rekao da se ne boji ničega, ali da se nada da to niko ne želi.

„Sve se nadam da niko ne želi destabilizaciju prilika na Balkanu. Ali, sve što se dešava ne govori u prilog mojim nadanjima… Znam mesto Srbije i nikada neću dozvoliti da neko baci kamen na Srbiju, a da ja ne odgovorim. Ali neću da se junačim tudjim telima ili tudjim novcem. Naš posao je da sačuvamo mir. Uvek smo spremni da razgovaramo, ali ne pod uslovima pod kojima smo mi poniženi. Ne možete u dijalog ako postavljate uslove. Onda to nije dijalog. Plašim se da neki to ne razumeju“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da situacija nije jednostavna iz mnogo razloga i da se brine da bi to moglo da poremeti čitav region u privlačenju novih investicija i u onome što je najvažnije, a to je poboljšanje ekonomskih rezultata.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoskav Radovic

    Srbiju niko nikad nije ni sada ni kroz cijelu njenu istoriju ponizio i ponizavo kao ti tvoji kobaajagi prijatelj, a ako pred tim ponizavanjem nasa vlada ne kaze cijelu istinu svome narodu, onda to vise nije ponizavanje nego izdaja svoga naroda i svoje drzave.Ako se analizira sve od pada komunizma, nazalost nema se nista reci pozitivno, vec naprotiv,vrte se rijeci, placka, pljacka, pljacka, izdaja, pljacka. To je ta „demokratija“ o kojoj se sa toliko respekta pricalo i mastalo.Demokratija je g.vno( oprostite na izrazu) zamotano u celofan.Naravno da ovdje ne branim komunizam(daleko od toga),ali Srbija na ovaj nacin nece rijesiti svoje osnovne zivotne i svake druge probleme.Bugare je ta ista Evropa primila u svoj savez,bez i jednog uslova, po dekretu! Niko od nasih bajnih politicara nije narodu objasnio zasto?A zasto nas uslovljavaju?Odgovor jejednostavan.Pod pricom o prijemu oni nas lome i kao drzavu ikao narod i to da zlo bude vece uz pomoc naseg drzavnog aparata.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike