U trendu

'Vučiću 80 odsto glasova s Kosova'

Član Predsedništva Srpske napredne stranke  (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas u Beogradu da je prebrojano 80 odsto glasova sa Kosova na predsedničkim izborima u Srbiji, od čega je Aleksandar Vučić osvojio 80 odsto, a svi ostali kandidati 20 odsto.

„Očekujemo da će se taj trend nastaviti do kraja“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sedištu SNS i proceni da će, kada se sve sabere, Vučić ukupno u Srbiji imati 56 odsto glasova.

„Uveren sam da će ovako veličanstvena pobeda Aleksandra Vučića u prvom krugu biti snažan signal regionalno i da će druge zemlje regiona videti da mogu da se oslone na Srbiju koja može da pomogne i u zajedničkim ekonomskim naporima, zajedničkom tržištu u svim drugim sferama“, ocenio je on.

Stefanović je zahvalio SPS i JS i drugim koalicionim partnerima kao i gradjanima koji su izašli na izbore i „podržali politiku koja garantuje stabilnost, strane investicije i više radnih mesta“.

On je kazao da je ovo prvi put posle 1991. godine da je jedan kandidat za predsednika Srbije „tako čisto pobedio u prvom krugu“.

Stefanović je naveo da je Vučić u Beogradu osvojio 410.000 glasova, što je rekordan broj.

„Imao sam malu bojazan jutros: video sam da su pored izabranog predsednika Aleksandra Vučića još dva kandidata proglasila pobedu  –  Luka Maksimović Beli i Saša Janković. Ja sam se uplašio da će se oni sudariti jutros negde kod Predsedništva. Srećom to se nije dogodilo tako da smo uspeli da očuvamo javni red imir u punom kapacitetu i nadam se da ćemo tako uspeti i dalje“, kazao je Stefanović.

On je rekao da su „ljudi u Srbiji razumeli sve“ i da su neki kandidati pokušali do poslednjeg trenutka da negiraju rezultate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.