U trendu

Vuk Jeremić: Bezbednosna situacija u Nišu odražava stanje u državi

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je večeras u Nišu da je bezbednosna situacija u tom gradu zabrinjavajuća i da odražava stanje u državi u kojoj je nasilje postalo sastavni deo života. 

Jeremić je istakao i da su jučerašnji vanredni lokalni izbori u pojedinim opštinama pokazali da je nasilje postalo i deo izbornog procesa. 

On je za agenciju Beta kazao da je danas objavljena zvanična lista najbezbednijih i najnebezbednijih evropskih prestonica i na toj listi se Beograd našao na drugom mestu najmanje bezbednih gradova, dok je Kijev na prvom mestu. 

„Kijev je na prvom mestu ali se on nalazi u Ukrajini u kojoj se vodi gradjanski rat. Beograd je na drugom mestu, a pri tom situacija u našem glavnom gradu je mnogo bolja nego u Nišu“, rekao je Jeremić. 

On je kazao da stanje bezbednosti u Srbiji nije moguće rešiti bilo kakvim „lokalnim zahvatima“. 
„Rešenje je u potpunoj promeni pristupa i filozofije vršenja vlasti. Bojim se da to neće biti moguće bez promene vlasti“, izjavio je Jeremić.

On je rekao da promena vlasti nije lako zamisliva sutra ili prekosutra, ali da je to i razlog zbog čega je nastala Narodna stranka. 

„Narodna stranka je nastala da bi se napravio organizovani otpor ovakvoj vlasti čiji su neki od najgunusnijih i najopasnijih pojavnih oblika ono sa čime se suočavaju gradjani Niša“, istakao je Jeremić. 

Narodna stranka organizovala je večeras tribinu pod nazivom „Put iz haosa“, a Jeremić je kazao da je to prvi u nizu skupova koje će stranka organizovati u Nišu.

Na tribini su pored njega govorili advokati Borivoje Borović i Vladimir Gajić i istoričar Čedomir Antić. 

Na skupu je posebna pažnja posvećena ugroženoj bezbednosti Nišlija usled serije zapaljenih automobila u poslednjih mesec i po. Govorilo se i o reformi pravosudja, o borbi za bolje izborne uslove i o ideologiji Narodne stranke. 

                 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar