U trendu

Vukadinović: Opozicija treba da razgovara o zajedničkom nastupu

Poslanik u Skupštini Srbije i politički analitičar Djordje Vukadinović izjavio je da je trenutno mnogo bitnije da prava opozicija počne razgovore o zajedničkom političkom nastupu, nego da se licitira o imenu zajedničkog predsedničkog kandidata.

„Ako izborni uslovi ne budu bolji i ravnopravniji, nikakav čudotvorni kandidat neće moći da ugrozi kandidata vlasti“, rekao je Vukadinović za portal Komentar-pres (www.komentarpress. net).

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Tomislav Nikolić na izborima ima ozbiljne šanse, pogotovo ako ga podrži premijer Aleksandar Vučić.

„Nikolić, pogotovo ako bi ga Vučić podržao, uopšte nije tako slab kako ga neki predstavljaju i imao bi ozbiljne šanse. Ali, isto tako, Nikolić nije ni toliko jak da bi mu pobeda bila unapred zagarantovana. A Vučić voli da igra na sigurno“, rekao je Vukadinović i dodao da je Vuk Jeremić vrlo dobar „kandidat za kandidata“, kao što je i bivša predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, pa i neki drugi.

On je izrazio žaljenje zbog svega što se dešava u DSS-u na čijoj je izbornoj listi ušao u Skupštinu Srbije.

Najviši organi DSS-a zatražili su da u poslaničkom klubu DSS-a ne bude Djordje Vukadinović, čemu su se usprotivili šefica tog kluba Sanda Rašković Ivić i poslanik Slaviša Ristić. Sanda Rašković Ivić je isključena iz stranke, a Ristić je sam izašao.

Vukadinović je dodao da mu je drago što se pokazalo ono što je od početka govorio – da nije sukob izmedju DSS-a i njega, nego da oni imaju sukob unutar sebe.

„Uostalom, kada vi iz stranke isključite dojučerašnju predsednicu koja vas je vratila u parlament, kada rasturite svoj sopstveni poslanički klub i kada vam stranku demonstrativno napuste jedan Marko Jakšić i Slaviša Ristić, koji su simboli srpskog otpora na Kosovu i Metohiji, onda je više nego jasno da s tom strankom nešto ozbiljno nije u redu“, rekao je Vukadinović.

Upitan da li će sa Sandom Rašković Ivić osnovati novu političku stranku, on je rekao da je čisto stranačka forma organizovanja danas u Srbiji prilično istrošena i kompromitovana.

„Ali svakako ću nastaviti političku borbu koju sam započeo. I sa Sandom, i sa mnogim drugima koji su mi se ovih nedelja i meseci javljali, i koji su u mojim skupštinskim i javnim nastupima videli neko ohrabrenje i novinu na političkoj sceni“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da mu je prihvatljivo da napravi poslanički klub s donedavnom visokom funkcionerkom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović koja je nedavno napustila stranku i deluje kao samostalni poslanik, ali da o tome još nisu ozbiljno razgovarali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar