U trendu

Vukomanović: Vučić će biti najveći gubitnik predsedničkih izbora

Bivša visoka funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) a sada samostalna poslanica Dijana Vukomanović ocenila je da će premijer Aleksandar Vučić biti najveći gubitnik predstojećih predsedničkih izbora, jer će se „kajati“ bez obzira da li izabere da bude kandidat ili da ostane na čelu vlade. 

„Šta god da (Vučić) izabere – da zadrži fotelju premijera ili da se kandiduje za fotelju predsednika – mnogo rizikuje i kajaće se“, rekla je Dijana Vukomanović za list Danas od subote. 

Prema njenoj oceni, aktuelni predsednik Tomislav Nikolić nije slab kandidat, kako se to veruje u delu političke javnosti. 

„Glavni plejmejker je Tomislav Nikolić, jer on odredjuje kada će da da ostavku, da utiče na tajming izbora i dužinu trajanja predizborne kampanje. On nije slab kandidat i sa pozicije predsednika ne odlazi kao ‘hromi patak’, što je uobičajeni naziv za američke predsednike u poslednjim danima njihovog mandata“, rekla je ona. 

Na sugestiju da ni lider radikala Vojislav Šešelj nije neko koga treba lako otpisati, Dijana Vukomanović je ocenila da je njegova politička sudbina tragična, jer je zatočenik svog političkog sina, a takodje je podozriv jer još zazire od Haškog tribunala.

„Šešelj vrlo dobro zna da je Vučić sklon političkom ‘oceubistvu’, lapotu. I on i Nikolić su svesni kakvog su političkog sina odgajili“, rekla je ona. 

Bivša funkcionerka SPS-a kritikovala je svog nekadašnjeg lidera Ivicu Dačića zbog najave da će podržati predsedničkog kandidata vladajuće Srpske napredne stranke i ocenila da to predstavlja njegov „ruski rulet“. 

„On ovim ne žrtvuje samo sebe kao lidera – žrtvuje ugled i opstanak cele partije. Prvi put u istoriji te stranke, SPS neće imati svog kandidata za predsednika Srbije. Time se socijalisti stavljaju u vazalni odnos prema SNS, premda imaju iskustvo koliko je bila pogubna direktiva Slobodana Miloševića iz Haga da socijalisti podrže Šešelja na predsedničkim izborima“, rekla je Dijana Vukomanović. 

Nakon odlaska iz SPS-a, Dijana Vukomanović je bila samostalna poslanica a u petak je objavljeno formiranje novog opozicionog poslaničkog kluba „Za spas Srbije“, čiji je i ona član. 

Na čelu tog kluba je bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić a članovi su i Djordje Vukadinović i dva poslanika Nove Srbije Miroslav Markićević i Goran Pekarski. 

(Beta)

1 komentar
  1. Dobronamerni prijatelji Srba iz daleka

    Sa interesovanjem pratimo sa velike daljine politička zbivanja u našoj uvek voljenoj i na žalost napaćenoj zemlji Srbiji. Čitajući izjave svih mogućih naših poslanika i političara, pa i one mnogobrojne na youtubu čovek kao da pred sobom vidi nepreglednu šumu, pa ne vidi drvo, koliko smo bombardovani raznoraznim predviđanjima ne baš uvek pametnih pojedinaca u oblasti politike i političkog života. Ono što nedostaje svim tim izjavama je odsustvo osećanja za naš narod u njegovoj celini, pa se iz toga zaista ne može ni naslutiti šta će se na kraju desiti na izborima za Predsednika Srbije. One druge vanredne parlamentarne ne mogu ni da zamislim, jer ne verujem da bi onaj ko je u posedu operativne vlasti sebi dopustio takav potez i luksuz bez ikakvog razloga, jer mu ne treba. To drugi žele, jer nisu zadovoljni svojim položajem. Zato verujemo da će uigrani par Predsednika Srbije i Premijera Srbije obstati bar za još jedan mandat, bez straha od mogućih iznenađenja. Mi im to od srca želimo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike