U trendu

Vukosavljević: Rešenje za Tanjug u roku od mesec, dva

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je danas da trenutno ne postoji plan za agenciju Tanjug koja je ugašena pre skoro godinu dana, ali da postoji plan za izradu Medijske strategije, u okviru koje će status te novinske agencije uskoro biti rešen.

„U razumnom roku, od mesec ili dva mi ćemo zauzeti stav u vezi situacije s Tanjugom. Konkretni zaključak u ovom trenutku nemamo“, rekao je Vukosavljević novinarima u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu.

Vukosavljević je kazao da je u toku detaljna analiza svih okolnosti koje se tiču situacije u vezi s Tanjugom.

Upitan na koji način se finansira Tanjug, Vukosavljević je rekao da Tanjug „postoji samostalno“.

„Vidim da Tanjug radi vrlo aktivno na svim poljima, to – kako funkcioniše – nije pitanje za nas“, dodao je Vukosavljević.

Odluka o ukidanju Tanjuga doneta je posle neuspele prodaje tog preduzeća, u skladu sa medijskom strategijom kojom je predvidjen izlazak države iz vlasništva u medijima, kao i uspostavljanje ravnopravnog položaja medija na tržištu.

Tanjug je odlukom Vlade Srbije prestao da radi 31. oktobra 2015. godine. Ta novinska agencija, medjutim, i dalje emituje vesti, koristeći prostor i opremu koju je koristila i pre odluke o ukidanju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.