U trendu

Vuletić (GDF): Odluka Saveta REM je dno demokratije

Predsednik Gradjanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić ocenio je danas da odluka Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da licence za emitovanje dodeli istim televizijama koje su ih i do sada koristile, predstavlja „dno medijske demokratije“.

Vuletić je u pisanoj izjavio ocenio da je Savet REM „odlučio da podrži uredjivačke koncepte koji su značili drastično odstupanje od pravila, kršenje zakona, propagandno delovanje u korist vladajuće stranke, govor mržnje, promociju šovinizma i ratnih zločinaca, nepoštovanje sopstvenih programskih elaborata na osnovu kojih su te televizije do sada dobijale dozvole“.

Ocenio je da je Savet REM „još jednom demonstrirao svoju temeljnu nekompetentnost i ponašanje kojim se ne štite zakoni ni javni interes, već poslušnički ostvaruje sprega sa vlašću i medijima o kojima je reč“.

„Namera je da se medijska demokratija, a time i ukupna demokratija, srozaju na najniže grane, i za narednih osam godina obezbedi medijski uticaj vlasti koja Srbiju vodi na političku i egzistencijalnu stranputicu“, naveo je Vuletić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.