U trendu

Vulin: Bezbednosna situacija potpuno stabilna, gradjani Srbije mogu biti mirni

Bezbednosna situacija u zemlji je potpuno stabilna i gradjani mogu da budu mirni i sigurni, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

„U potpunosti kontrolišemo ne samo svoju teritoriju, nego i sva dešavanja u njoj u skladu s našim zakonskim ovlašćenjima. U potpunosti kontrolišemo migrantsku krizu i njene posledice. Ne dozvoljavamo da se bilo kakva nestabilnost prelije na naš prostor. Gradjani Srbije mogu da budu mirni i sigurni dok imaju ovakvu vojsku“, rekao je Vulin na konferenciji za novinare povodom 100 dana Vlade Srbije.

Govoreći o najvećim bezbednosnim izazovima za Srbiju, on je rekao da su to svakako migrantska kriza i njene posledice, kao i verski i politički ekstremizam, koji preti svakoj zemlji na svetu.

„Postoje izazovi o kojima  pripadnici naših obaveštajnih službi brinu. Nije baš za svaki razgovor i svako pojavljivanje, ali kao što vidite sve je mirno. To nije baš tako slučajno. Kroz ovu zemlju je prošlo milion ljudi koji nisu naši državljina bez ijednog incidenta i to nije slučajno i ne može da bude slučajno da nije rada, izmedju ostalog, i naših obaveštajnih službi i to veoma korektnog“, rekao je Vulin.

Na pitanje o nabavci sistema Protiv-vazdušne odbrane (PVO), on je rekao da svaka zemlja nastoji da se opremi i naoruža, kao i obezbedi bolje i savremenije sisteme.

„Kad je PVO u pitanju, kao posledica NATO agresije ona je zaista u jako lošem položaju. To možemo da radimo samo  postepeno i korak po korak. Dakle, nema nikakve nabavke… procenjujemo da li će nešto biti moguće a to zavisi od brojnih faktora ekonomskih, finasijskih, političkih…“, rekao je srpski ministar odbrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.