Vulin: Brojnija vojska – sigurnija Srbija

ŽAGUBICA – Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije iz zaječarskog garnizona koji pomažu domaćinstvima u Žagubici, gde su prethodnih dana poplave nanele veliku štetu.

Pripadnici Komande za razvoj Timočke brigade iz Komande za obuku Kopnene Vojske i 31. pešadijskog bataljona Treće brigade Kopnene vojske pomažu u raščišćavanju najugroženijih domaćinstava od mulja i bujičnih nanosa.

Nakon obilaska, Vulin je rekao da se, u skladu sa zahtevom lokalne samouprave i potrebama stanovništva u Žagubici, Vojska Srbija, naravno, odazvala i pomogla.

Kako je istakao, što je Vojska Srbije veća, opremljenija i brojnija, život u Srbiji je sigurniji i mirniji, a lokalno stanovništvo gde god da ima problema, može da računa na svoju Vojsku.

„Na Vojsku Srbije njena Srbija može uvek da računa i uvek može da očekuje svaku pomoć i svako razumevanje. Baš kao što radimo i u Ivanjici, Kraljevu, Žagubici, tako smo spremni da pomognemo lokalnom stanovništvu, gde god da je pomoć potrebna“, poručio je Vulin.

Podvukao je, saopštilo je Ministarstvo odbrane, da je svako ulaganje u Vojsku – ulaganje u bolji život svakog građanina Srbije.

„Zemlja koja ima ovakvu vojsku i koja ima ljude u vojsci koji sa ovakvim elanom i zadovoljstvom pomažu svojim ljudima i svojoj zemlji može da kaže da ima dobru Vojsku i da je sigurna u svoju budućnost“, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, vojska će nastaviti da ulaže u svoje naoružanje i opremu, da kupuje bolje i novije inžinjerijske mašine, ali na prvom mestu nastaviće da ulaže u kvalitet života i položaj njenih pripadnika.

„Zahvaljujući njima, njihovom entuzijazmu i upornosti, možemo da kažemo da Srbija voli i poštuje svoju vojsku i da je uvek sigurna da šta god da se desi, kakva god nevolja da bude, Vojska Srbije je tu i na nju možemo da se oslonimo“, poručio je Vulin.

Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović zahvalio je vojsci na pomoći u saniranju posledica.

Govoreći o stanju u toj opštini, Pavlović je rekao da su, posle katastrofalnih padavina, koje su trajale samo 10 minuta, sve službe izašle na teren, a da, srećom, nema ljudskih žrtava.

„Zatražili smo pomoć i od Vojske Srbije i u rekordnom roku na teren je stiglo 30 vojnika iz garnizona Zaječar, koji sa našim volonterima, saniraju posledice svega što nas je zadesilo“, rekao je Pavlović.

Kako je naveo, biće potrebno još desetak dana rada da bi se sva šteta sanirala.

Komandant garnizona Zaječar pukovnik Vladica Vučković istakao je da se za sada radovi odvijaju planiranom dinamikom.

„Mi smo tu da pomognemo narodu, posebno gde je najteže, i nadam se da ćemo u planiranom vremenu uspeti da završimo sve i što pre vratimo ljude u svoje domove“, rekao je Vučković.

Radna grupa Vojske Srbije, kojom komanduje kapetan Lazar Vujanac iz Komande za razvoj Timočke brigade, pružaće pomoć meštanima Žagubice i narednih dana.

Pripadnici vojske angažovani su u Žagubici od 5. avgusta.

Vujanac je istakao da je do sada oko 50 kamiona odvozilo šut, nameštaj i ostale stvari iznete iz poplavljenih domaćinstva.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike