U trendu

Vulin: Janković nije nikakav zaštitnik gradjana

Ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da Saša Janković nije nikakav zaštitnik gradjana, već je, kako se izrazio, zaštitnik samo sebe, svojih prava i političkih potreba.

„Sve što je radio svih ovih godina, sve kritike koje je upućivao Vladi, premijeru (Aleksandru) Vučiću, ministru (Nebojši) Stefanoviću i meni nije radio kao zaštitnik gradjana, već kao čovek koji je ovako važnu instituciju koristio i obrukao“, rekao je Vulin na promociji knjiga „Pukovnik Apis“ i „Crna ruka“.

Prema njegovim rečima, Janković nijednu preporuku nije doneo kao zaštitnik gradjana, „nijednu ideju nije sproveo i nijednog gradjanina nije zaštitio“.

Janković je danas potvrdio da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima.

Vulin je, zbog toga, ocenio da je vreme da Janković zvanično podnese ostavku i da se ponaša kao političar i čovek koji pokušava da ostvari političku karijeru, a ne kao neko ko štiti gradjane.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Vulin je istakao da je jedini način da kosovsko-srpski odnosi budu uspešni i da se održe i sačuvaju interesi da se vodi čvrsta i jasna politika.

„Potrebno je jedinstvo i ja se nadam da će jedinstvo biti ostvareno. Nadamo se da će Srbi preuzeti sudbinu u svoje ruke i da se neće više čekati ni Evropska zajednica, ni vlasti u Prištini“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Zajednica srpskih opština mora da bude uspostavljena, jer je ona suština Briselskog sporazuma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar