U trendu

Vulin: Kao ministar odbrane nastaviću politiku vojne neutralnosti Srbije

Kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će nastaviti politiku vojne neutralnosti Srbije, osavremenjivanja vojne opreme i politiku poboljšanja položaja pripadnika vojske.

„Kao ministar odbrane, učiniću sve da se nastavi politika koju smo do sada vodili, a to je politika saradnje i poštovanja s NATO-om, ali i s Rusijom i Kinom“, rekao je Vulin za RTS.

On je kazao da se Srbija neće „svrstavati u novi savez, ali da će voditi politiku bezbednosti i da će Srbija sama štititi svoje nebo“.

„Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, ali ćemo i dalje težiti ka evropskim integracijama“, rekao je Vulin, koji je sada na funkciji ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je dodao da je po Ustavu najodgovorniji za vojsku Srbije predsednik Aleksandar Vučić i da će zato nastaviti dosadašnju politiku, jer je „pomogla pripadnicima vojske i vratila ugled Srbiji“.

Vulin svom kolegi Zoranu Djordjeviću, sa kojim će zameniti funkciju u novoj Vladi Srbije, poručio da „vodi računa o fiskalnoj stabilnost i da ne smanjuje socijalna davanja“.

„Radujem se što će ministar Djordjevic moći da donese zakon o sezonskom radu i o radu preko agencija za lizing, a to su brojni zakoni koji ce poboljšati prava radnika i porodica“, rekao je Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kandidat je za ministra odbrane, dok će dosadašnji ministar odbrane Zoran Djordjević njegovu dosadašnju funkciju.

Skupština Srbije će danas, na posebnoj sednici, raspravljati o članovima i programu Vlade.

Mandatarka Ana Brnabić danas će izložiti ekspoze u Narodnoj skupštini Srbije, a njen kabinet će imati 18 resora, odnosno 21 člana i tri ministra bez portfelja. Vlada će imati četiri potpredsednika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.