U trendu

Vulin: Mogu da uđem na Kosovo kada hoću

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da može da dođe na prostor Kosova i Metohije, u bilo koji grad, “kada god hoće”, te da može da uđe, izađe i da prištinske vlasti o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

“Ovo je u kratkom roku četvrti put da mi je Priština zabranila da dolazim, odnosno četvrti put da su prekršili Briselski sporazum i da su prekršili sva dogovrena pravila ponašanja. Priština odlično zna da ja mogu da dođem na prostor KiM kada god hoću, u bilo koji grad, u koji god hoću i naravno, bez bilo kakvog pitanja”, rekao je Vulin novinarima.

Kako je istakao, “nebrojeno puta je dokazao” da može da dođe u Kosovsku Mitrovicu, kao što može da dođe u Prištinu, može da uđe, izađe i da oni o tome ili ne znaju ništa, ili da ne mogu da ga spreče.

“Oni to jednostavno ne mogu. Ali, ovo je njihov pokušaj da izazovu incident, da ja dođem i da onda čitavu svoju priču o Velikoj Albanijij, etničkom čišćenju, sve nasilje kojim se služe, mržnju koju izlivaju na srpski narod- opravdaju jednim mojim dolaskom na KiM”, rekao je Vulin.

On im, kako naglašava, “naravno neće dati tu mogućnost” i neće pasti na “tako jeftine trikove” i neće dozvoliti da se igraju sa srpskim narodom na KiM.

“Ali, siguran sam da će Srbi glasati za Srpsku listu, siguran sam da će imati svih 10 poslanika i da bez predstavnika Srpske liste neće biti moguće formirati bilo kakve institucije u Prištini. A onda ćemo razgovarati i o ovome što sada rade i o nekim budućim potezima”, zaključio je Vulin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar