U trendu

Vulin: Napadaju Crveni krst jer ne priznaje Kosovo kao suverenu zemlju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je hapšenje koordinatora Crvenog Krsta Srbije na Kosovu neobjašnjiv napad na jednu humanitarnu organizaciju i dodao da je razlog tome jer Crveni krst ne priznaje Kosovo kao suverenu zemlju.

Kosovska policija je juče privela, pa pustila koordinatora Crvenog Krsta Srbije Zećira Zurapija iz Rapče.

„Crveni krst je simbol dobrote, mira i pomoći svakome. Na Kosovu i Metohiji Crveni krst Srbije pomaže svakome i Albancima i Srbima, i Gorancima i Bošnjacima, svakome kome je pomoć potrebna, a oni se prema njoj ponašaju kao da je to teroristička organizacija. To je nedopustivo“, rekao je Vulin.

On je dodao da je razlog napada to što Crveni krst ne priznaje Kosovo i Metohiju kao suverenu zemlju, saopštlo je Ministarstvo odbrane.

„Crveni krst priznaje samo jednu organizaciju u Srbiji, onu sa sedištem u Beogradu. Zato je napadnut. To treba da shvati i medjunarodna zajednica, ali i sam Crveni krst“, rekao je Vulin i dodao da se napadi dešavaju u ratnim zonama.

„Da se to desi u zoni u kojoj nema rata, nema sukoba, to je nezapamćeno. To mora da izazove reakciju čitave medjunarodne zajednice“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.