U trendu

Vulin: Ne očekujem izbore, nova vlada biće u zakonskom roku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da ne očekuje vanredne parlamentarne izbore, jer će nova Vlada Srbije biti izabrana u zakonskom roku.

Vulin je za televiziju Pink rekao da ne sumnja da će u parlamentu biti „stabilne većine“ koja će glasati za novu vladu na čelu sa Anom Brnabić.

„Očekujem sednicu Skupštine Srbije već u subotu i očekujem da ćemo imati dobru raspravu“, rekao je Vulin.

Komentarišući najavu lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da neće glasati za izbor Ane Branbić za premijera, Vulin je pozvao Markovića i njegovu partiju da razmisle da li žele da budu uz politiku koja je dobila najveće poverenje gradjana ili misle da ne treba da budu deo vladajuće koalicije.

„Ne sumnjam da će biti stabilne većine, mislim da će biti značajno više od toga, gradjani su glasali za to“, rekao je Vulin.

On je istakao da Vladu Srbije očekuju brojni zadaci i da će svaki ministar morati da borbeno radi u svom resoru. „Povećanje zaposlenosti, borba protiv sive ekonomije, povećanje plata i penzije to su najvažniji zadaci, ali toga nema bez stabilne vlasti. Naša vlada mora da se koncentriše na ekonomska pitanja i da se bavi životom gradjana“, rekao je Vulin.

On je kazao da je Srbija danas bolja zemlja za život.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.