U trendu

Vulin: Po nalogu vrhovnog komandanta spremamo mere za bolji materijalni položaj vojnika (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas komandu Kopnene vojske u Nišu i najavio da će Ministarstvo odbrane vrlo brzo izaći sa konkretnim predlozima kako popraviti materijalni položaj pripadnika Vojske Srbije. 

„Po nalogu vrhovnog komandata Vojske Srbije (Aleksanda Vučića) ministarstvo već radi na donošenju čitavog paketa mera koje će značajno popraviti materijalni položaj svih pripadnika naše vojske“, istakao je Vulin. 

On je kazao da Srbija jača svoju armiju, oprema je najsavremenijim oružjem i remontuje ono što ima ali da to nije dovoljno ukoliko nema zadovoljne i osposobljene vojnike, sigurne u svoju vojsku i svoju državu.

Vulin je istakao da Srbija ima dovoljno vojske i ocenio da su i svi gradjani posvećeni odbrani svoje zemlje. 

Na pitanje novinara da li smatra da je potrebno uvesti obavezni vojni rok, Vulin je odgovorio da to nije pitanje za pojedinca već za čitavo društvo. 

„Postoje razlozi i za i protiv. Ima velikih i moćnih zemalja koje imaju obavezu služenja vojnog roka i one koje nemaju tu obavezu“, rekao je Vulin. 

Prema njegovim rečima, eventualno uvodjenje obaveznog vojnog roka nije pitanje samo novca već i da li u društvu postoji konsenzus za tako nešto. 

„Uvodjenje obaveznog služenja vojnog roka ne može biti vraćeno ‘preko noći’. To je velika promena, kao što je bila i velika promena ukidanje obaveznog vojnog roka“, istakao je Vulin. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković rekao je da su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore svim izazovima i da to nije rečenica koja služi da umiri ili zadovolji nekog.

„To je proizvod stalnog praćenja situacije, razmene podataka i preduzimanja adekvatnih mera za zaštitu“, izjavio je Diković. 

Sastanku u komadi Kopnene Vojske u Nišu prisustovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik štaba Kopnene Vojske pukovnik Vladeta Baltić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar