U trendu

Vulin: Rusija poklonila dva miliona evra za Å¡kolovanje pilota Vojske Srbije

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Moskvi da je Rusija poklonila dva miliona evra za Å¡kolovanje pilota Vojske Srbije.

Vulin je posle razgovora s predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane kazao da ta donacija doprinosi nastavku unapredjenja borbene gotovosti Vojske Srbije i poboljšanju odnosa dve drşave.

„Srbija je vojno neutralna zemlja, zemlja koja neće da postane članica ni NATO-a ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima“, kazao je Vulin, saopÅ¡tilo je srpsko  Ministarstvo odbrane.

On je ocenio i da Rusija „visoko ceni“ politiku vojne neutralnosti Srbije.

„Srpski i ruski narod su uvek bili na istoj strani sveta, tamo gde je sloboda, baÅ¡ kao Å¡to su i danas. Ali, nije samo istorija ono Å¡to nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije nailazi na veliko poÅ¡tovanje kod svih organa Rusije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Å ojgua“, kazao je Vulin.

Delegacija Ministarstva odbrane Srbije, koja u Rusiji boravi povodom obeleÅŸavanja stogodiÅ¡njice formiranja Crvene armije i praznika Dana branilaca otadÅŸbine, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu Neznanog junaka u Moskvi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.