U trendu

Vulin: Sarađivaću sa Udovički

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će nastaviti da sarađuje sa ministarkom Kori Udovički nakon podrške koju je dobila od premijera na sednici Vlade Srbije.

Vulin je novinarima rekao da će sarađivati sa njom, kao i sa svakim drugim kolegom u vladi, ali da i dalje ostaje pri onome što je ranije govorio – da je trebalo ili da podnese ostavku zbog afere u koju je umešana njena sestra Lidija ili da se izjasni o napadima na Vladu.

„Poštujem stav predsednika Vlade, njegova je zadnja, ali ostajem pri svom stavu da bi to bio njen moralno politički čin da kaže: Ostajem uz svoju porodicu ili ostajem uz Vladu u kojoj sedim, jer u njoj nema ljudi koji se tako ponašaju“, rekao je Vulin.

On je dodao da nije razočaran što ga Vučić nije podržao, jer kako je naveo, premijer najbolje zna šta je najbolje za Vladu.

Vulin je ponovio stav da treba da se održe vanredni izbori na svim nivoima i da za to postoje mnogi ekonomski i poltički razlozi.

Vulin je rekao da podržava odluku o smanjenju dnevnica u državnom sektoru ističući da to neće smanjiti efikasnost u radu već da je to način da se uštedi i uvede red i da se u inostranstvo putuje samo kada je to neophodno, a ne samo zbog velikih dnevnica.

Govoreći o migrantima, Vulin je rekao da s obzirom na situaciju u Siriji i Severnoj Africi ne vidi da će doći do smanjenja broja izbeglica i da će se gradnja privremenih centara neophodnih za njih tokom zime finansirati od donacija, a ne iz budžeta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar