U trendu

Vulin: Simbol mog sveta je Jasenovac, a Plenkovićevog Blajburg

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je „simbol njegovog sveta Jasenovac“, a hrvatskog premijera Andreja Plenkovića „Blajburg“, nakon što je Plenković ocenio da odluka Vlade Srbije da do daljeg zabrani hrvatskom ministru ulazak u Srbiju „nije reciprocitet“.

„Zaista su u pitanju dva sasvim različita sveta. Simbol mog sveta je Jasenovac, a simbol sveta gospodina Plenkovića je Blajburg. Ja sam antifašista“, rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Premijer Hrvatske ocenio je ranije danas kao lošu odluku Srbije da ministra odbrane Hrvatske Damira Krstičevića proglasi personom non grata, ocenivši da se ne može uporedjivati neuporedivo i da „nema reciprociteta iza činjenice koju je već rekao Damir Krstičević o dva sveta“.

Vlada Srbije odlučila je da do daljeg zabrani hrvatskom ministru ulazak u Srbiju, kao recipročnu meru zbog odluke hrvatskih vlasti da zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu zbog izjave da o njegovom dolasku u Hrvatsku „može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar