U trendu

Vulin: Srbija je jača od onih koji bi da je sruše

BEOGRAD – Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da bi pravosudni organi morali da reaguju na izjave lidera Dveri Boška Obradovića koji je pozvao Vojsku Srbije u MUP da uhapse predsednika Srbije.

„Pozivanje na oružanu pobunu je ozbiljno krivično delo. Pravosudni organi bi morali da reaguju“, izjavio je Vulin, koji se nalazi u poseti Ruskoj Federaciji na poziv ruskog ministra Šojgua.

U saopštenju dostavljenom medijima Vulin navodi da je Vojska Srbije čvrsto uz svog vrhovnog komandanta, svoju državu i njen narod, te da to „neko ko je spreman da pozove na krvoproliće i oružanu pobunu u Srbiji ne može da razume“.

Sada je jasno šta je cilj Dveri i njihovog saveza, sukob i građanski rat. Građani Srbije mogu da budu spokojni. Vojska Srbije i sve institucije u našoj zemlji poštuju zakon i sačuvaće red i mir uprkos onima koji bi da nas gurnu u krvoproliće“, poručio je Vulin, te zaključio da je Srbija jača od onih koji bi da je sruše.

Obradović je ranije danas, a zbog izjava o razgraničenju na Kosovu i Metohiji, na Tviteru napisao da protiv Vučića hitno treba pokrenuti krivični postupak zbog kršenja Ustava i opozvati ga sa funkcije predsednika. Vojsku i MUP Obradović je pozvao da uhapse predsednika Srbije „zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike