U trendu

Vulin: Srbija treba da bude zadovoljna posetom Merkelove

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ima razloga da bude zadovoljna posetom nemačke kancelarke Angele Merkel i naglasio da je njen dolazak dokaz koliko je Srbija važna zemlja u regionu i Evropi.

„Dobili smo ne samo pohvale već i priznanje da ono što radimo, radimo dobro i da cene to što radimo i da Srbija postaje zemlja za ugled“, rekao je Vulin novinarima u Beogradu na skupu na kojem se razgovaralo o problemu azilanta.

On je ocenio da je Srbija uspela da pokaže da je ostvarila napredak u svim oblastima, od ekonomije do pitanja izbeglica, i da je na taj način dokazala da je „značajno ispred pojedinih zemalja u regionu, ali i zemalja članica EU“.

„Naši odnosi su sve bolji, a posebno je dobro kada ta velika sila dođe ovde i sama kaže da cene Srbiju i sve što radi“, rekao je Vulin.

Nemačka kancelarka Angela Merkel završila je danas posetu Srbiji i otputovala u Bosnu i Hercegovinu.

Angelu Merkel na aerodromu u Beogradu ispratio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je na svom Tviter nalogu napisao da je zadovoljan posetom predsednice nemačke vlade, njenom ocenom reformi i podrškom evropskom putu Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar