U trendu

Vulin: Vek pobednika ponos VS i gradjana

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da združena vojna vežba „Vek pobednika 1918-2018“, predstavlja ponos vojske i gradjana, jer je pokazala da su pripadnici Vojske Srbije spremni da se suoče sa svim izazovima.

„Ova vežba je pokazala da je naša vojska u stanju da se nosi sa svim izazovima i da nema baš nikoga ko može da zanemari VS, i ako iko pomisli zlo našoj zemlji i narodu, moraće da zna da je ova savremena, moderna i snažna Vojska Srbije spremna da zaštiti našu zemlju i narod“, reka je Vulin.

On je kazao da malo armija u svetu koje mogu u kratkom vremenskom periodu da organizuju tako kompleksnu vežbu.

„Ona je plod velikog napora, upornosti, strpljenja, ali i poverenja u VS, koja se od 2012.  do danas od jedne demoralisane, napuštene, od vojske koja je trebalo da nestane, pretvorila u savremenu borbenu vojsku“, ocenio je Vulin.

Istakao je da su sada nebo iznad Srbije i zemlja slobodni, da će tako biti i u budućnosti, zbog čega država brine o vojsci, njihovom standardu i porodicama.

Združena taktička vežba Vojske Srbije „Vek pobednika 1918-2018“ u čast stote godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, trajala je osam sati i organizova je na 10 lokacija.

U vežbi je očestvovalo 8.000 pripadnika VS, a utrošeno je 125 tona ubojnih sredstava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.