U trendu

Vulin: Za dom spremni još uvek izgovaraju ustaše

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je, povodom navoda predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav, izjavio da nije važno kada je nešto rečeno, već ko je to rekao i zašto.

„Nije, dakle, važno kada je neko izgovorio ‘Za dom spremni’, već je važno što su ga izgovarale i što ga još uvek izgovaraju ustaše, važno je to što su ga izgovarali oni koji su ubili stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma i što ga i danas izgovaraju oni koji bi voleli da se masakr nad Srbima, Jevrejima i Romima, nad svima koji su drugačiji ponovi“, rekao je Vulin.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je rekao da bi Kolinda Grabar Kitarović učinila veliku uslugu sebe i Hrvatskoj kao i Srbima i Srbiji, kada bi osudila ustaštvo umesto što ga opravdava i pokušava da prikaže nešto što možda i nije bilo tako strašno.

On je rekao da nažalost ni kod hrvatske predsednice niti u hrvatskom narodu za to ne vidi spremnost.

Ministar odbrane Srbije položio je venac na Spomenik branilaca otadžbine u kazahstanskoj prestonici Astani, koji simboliše borbu protiv fašizma.

Predsednica Hrvatske Grabar Kitarović rekla je za ustaški poklič „Za dom spremni“ da je to „stari hrvatski pozdrav“, koji je nažalost kompromitovan u „vreme ustaških dana“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.