U trendu

Za 404 nova radna mesta od Vlade Vojvodine 200 miliona

NOVI SAD – Predstavnicima 17 malih i srednjih preduzeća dodeljeni su danas ugovori za subvencije za otvaranje 404 nova radna mesta vredni 200 miliona dinara, a potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je to samo onoga što u vladi čine za brži ekonomski razvoj Vojvodine i cele Srbije.

„Konkursi ne podrazumevaju samo otvaranje novih radnih mesta, već je tu i modernizacija proizvodnje, uvođenje nove opreme i tehnologija, kao i ravnomeran regionalni razvoj, jer smo prepoznali preduzeća koja ulažu u nerazvijene opštine i ona su dobila najviše sredstava. Tako da je korist višestruka“, rekao je Milićević.

Od formiranja pre godinu i po dana, preko Razvojne agencije Vojvodine je kroz dosadašnje konkurse sa 650 miliona dinara omogućeno otvaranje 1490 novih radnih mesta.

„Jedan od tri najsrećnija dana u godini za RAV je kada potpisujemo ugovore i praktično vraćamo deo sredstava koja privreda izdvaja za državu. Na taj način pokušavamo da pomognemo pre svega našim, domaćim preduzećima koja se bore u uslovima otvorenog tržista i surove konkurencije.“, rekao je direktor Razvojne agencije Nikola Žeželj.

Milićević je najavio da će u 2019. biti i drugih vrsta pomoći Pokrajinske vlade kroz subvencije za MSP i to pre svega za uvođenje novih i sofisticiranih tehnologija i za podsticanje izvoza.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike