Za Ameriku Kosovo – završena priča

– Nisam ni najmanje srećan zbog izjave američkog amasadora na Kosovu gospodina Kosneta, ali oni se ponašaju po pravu sile jer su silni i jaki i Albanci zbog toga kažu da će Amerika da ih zaštiti u svakom trenutku, što smo i znali, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući ambasadorovu izjavu o formiranju vojske Kosova.

On je ocenio da je Haradinaj u pravu kada tvrdi da će, šta god da se desi, Amerikanci uvek biti na njihovoj strani, dodajući da nije važno koliko puta oni mogu da prekrše međunarodno pravo.

Krajnje je vreme da se mi sa tim pomirimo i da razumemo da je to konačna činjenica. Oni su priznali nezavisno Kosovo i to je kraj priče za njih. Ne misite valjda da će Srbija da natera Ameriku da promeni mišljenje, naglasio je predsednik Srbije u Kragujevcu.

On je rekao da Srbija zna da je Amerika najveća sila u svetu, da je mnogo moćna i da neće mnogo da brine „ukoliko treba da nas udari na bilo koji način“, dodajući da zbog toga „mi treba da sačuvamo mir, da sačuvamo svoj narod, ali i da sačuvamo svoje nacionalne interese“.

Da budemo bahati i da se silimo nad Amerikancima bilo bi smešno. Suviše smo mi mali za njih. Njihova ekonomija je 21 bilion, a naša 42 milijarde dolara. To vam je 520 prema jedan i hajde da se ne igramo sa tim. A da li sam ja oduševljen njihovom silom ili da li Bog voli silu, pa ne voli, ali šta da radite, naglasio je Vučić.

(FoNet, Danas)

5 komentara
 1. AA ( americki alah)

  gospodine placko da se nadovezem i dopunim moj prethodni post: Sirija gos’n placko, Sirija je simbol otpora tiranima. Dakle gospodine placko moze za smrdljivce da Kosovo bude gotova stvar, ali mi se pitamo, a ne oni, i zato vase postupanje ima karaktere nacionalne izdaje, jer pokusavate da podrivate moral Srpskom narodu. Dalje, gosän placko, Srbija nije izgubila rat od smrdljivaca, naprotiv, ako imate hrabrosti iznesite javno kolike su gubitke imali.

 2. Boki

  I za Vučića 🤝

 3. komentarista - Nisam robot

  ješćete svi vi pirinač i ameri i ptariši, samo još malo..dok Kinezi dobace do tri mlrd..

 4. AA ( americki alah)

  e gospodine placko, sta ste nam to otkrili? Da vas podsetim o Vijetnamu, Koreji, kako se brani sloboda i domovina. Ne placite gospodine placko, ne placite. Don’t cry. Pokusavate li to da nas zaplasite? Molim vas dajte ostavku odmah, a kao predsednik nemate ingerencije da uzurpirate poslove predsednice vlade. Bez obzira da li je vasa marioneta ili nije. Zato, molim vas, ostavku i mozda da razmislite da se vratite odakle su vam koreni.

 5. Milan

  Najveci defetista i low-key izdajnik sopstvenog naroda u zadnjih 800 godina.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike